Email : ijad_z@yahoo.com
Title : Cara penternakan burung puyuh
Question : Saya baru merancang untuk melakukan penternakan burung puyuh.Buat permulaan saya ingin menternak dalam julah yang sederhana iaitu 500 ekor.Apakah langkah-langkah yang perlu saya tahu dan nasihat yang perlu saya lakukan untuk projek ini.tolong saya...
Time : 2008-11-03 06:51:53

Email : webmaster@jphpk.gov.my
Answer : Boleh ke beritau dimana tapak cadangan projek puyuh tuan itu? Boleh berhubung dengan Pejabat Veterinar daerah yang berhampiran utk mendapat khidmat nasihat. Buat permulaan, bolehlah rujuk kepada panduan menternak puyuh pedaging di laman kami http://www.jphpk.gov.my/Malay/puyuh.html
Sekian, terima kasih.

Time : 2008-11-03 10:04:50

Email : ijad_z@yahoo.com
Answer : saya nak buat kat gelang patah,johor.saya ingin mendapatkan nasihat dimana saye boleh mendapatkan benih burung puyuh dan cara-cara untuk memasarkan.
Time : 2008-11-03 17:51:56

Email : webmaster@jphpk.gov.my
Answer : Tuan boleh cuba hubungi pihak Institut Kemajuan Ternakan Ayam (IKTA), Jln Datin Halimah, Johor Bahru di talian no.07-2361313.
Time : 2008-11-03 22:29:00

Email : amir.ahmed1970@yahoo.com
Answer : Saya ingin tahu bagaimana untuk mendapatkan benih puyuh di kawasan utara dan bagaimana untuk memasarkannya.
Time : 2009-03-08 23:40:05

Email : mr.zulkhairi@yahoo.com
Answer : saya cadang nak ternak b.puyuh kat area klang, tapak dah ada tapi sy tk tau kat mana nak daptkan benih yg harganya berpatutan
Time : 2009-03-24 13:00:32

Email : webmaster@jphpk.gov.my
Answer : Kpd En.zulkhairi
Sila berhubung dgn JPV Negeri Selangor di talian no.03-5510 3900. Tkasih

Time : 2009-03-26 00:51:59

Email : webmaster@jphpk.gov.my
Answer : Kpd En amir.ahmed
Sila klik kat link ini utk senarai pembekal benih puyuh.
http://www.jphpk.gov.my/Malay/bekal.html
Tentang pasaran, hendaklah atas usaha penternak sendiri.

Time : 2009-03-26 00:57:56

Email : sham
Answer : asalamulaikum.saya ingin bertanya bagaimana ingin mendapt benih puyuh...di sekitar manjung..kerana harga benih yang saya dapat adalah rm1.00 sekor...harap bantuan encik.
Time : 2009-06-23 02:35:10

Email : stteod@gmail.com
Answer : Salam, adakah kursus penternakan burung puyuh dianjurkan secara berkala oleh Jabatan Pertanian?
Time : 2009-07-26 01:25:02

Email : awang_drifting@yahoo.com
Answer : susah ker untuk menjaga anak-anak burung puyuh?
Time : 2009-08-01 16:59:42

Email : webmaster@jpvpk.gov.my
Answer : Kpd En Sham,
Pembekal benih puyuh di neg Perak:
Mohammad Hassan Enterprise
Lot 3033 Kg Melayu (Belakang Jerat Cina)
31100 Sg Siput(U)
No.tel: 019-572 7724

Harganya 45 sen seekor (anak puyuh berumur seharI)
Sekian, terima kasih.

Time : 2009-08-06 08:29:57

Email : webmaster@jpvpk.gov.my
Answer : Kpd stteod@gmail.com
Kursus penternakan burung puyuh diadakan di Insitut Teknologi Unggas (ITU) Alor Gajah, Melaka. Kursus yang akan datang dijangka diadakan pd 3 - 6 Nov 2009. Jadual kursus boleh di dapati di http://www.dvs.gov.my/itu.
Sekian, terima kasih.

Time : 2009-08-06 08:39:24

Email : webmaster@jpvpk.gov.my
Answer : Kpd En.Awang,
Pemeliharaan di peringkat anak (perindukan) perlu diawasi dengan baik mengikut prosedur penternakan yang betul. Kepungan perindukan palsu diperlukan semasa berumur sehari hingga 10-14 hari bergantung kepada keadaan cuaca sekeliling (sepenuh masa ketika umur 1-7 hari). Pengurusan semasa perindukan amatlah penting. Sebaik-baiknya reban perindukan adalah yang bertutup bagi mengelak kesejukan dan kehilangan haba panas dan mempunyai peredaran udara yang sempurna dalam reban.

Sekian, terima kasih.



Time : 2009-08-06 10:49:43

Email : chinese88bmw@yahoo.com
Answer : Pembekal benih puyuh di negeri Perak:
C T Yee
Sitiawan
Tel: 019 5122222



Time : 2009-09-27 04:22:15

Email : viperdalegend@yahoo.co.uk
Answer : Dimana sy boleh dpt kn anak burung puyuh di sekitar sg buloh selangor?
Time : 2009-10-18 02:12:07

Email : webmaster@jpvpk.gov.my
Answer : Sila ambil perhatian bahawa JPV Perak hanya ada senarai pembekal benih puyuh di negeri Perak sahaja. Untuk mendapatkan senarai pembekal di negeri Selangor, tuan boleh berhubung dengan JPV Negeri Selangor.

Time : 2009-10-18 18:45:06

Email : viperdalegend@yahoo.co.uk
Answer : jpv selangor kat mana??
Time : 2009-11-18 12:26:12

Email : webmaster@jpvpk.gov.my
Answer : Alamat penuh JPV Selangor

Lot 2 Jalan Utas 15/7
40630 Shah Alam
No.tel: 03-5510 3900

Time : 2009-11-18 14:49:37

Email : zamrut819@yahoo.com
Answer : saya nak beli anak puyuh...umur dlm 1 minggu. dekat mana blh dpt? (area melaka sahaja). Tujuan untuk menternak. Memerlukan lebih kurang 100 ekor
Time : 2009-12-07 13:19:48

Email : webmaster@jpvpk.gov.my
Answer : Sila hubungi JPVMelaka di Jln Ayer Keroh Lama. No.tel: 06-2325102 /06-2325103

Time : 2009-12-07 19:38:01

Email : Zuliana210387@yahoo.com
Answer : Saya baru nk menjinak2 utk ternak puyuh ...tapi saya tidak tahu cara2 utk menternak puyuh....kerjasama anda amat saya hargai......tapi klu blh di kelantan senang saya nk berurusan dgn pihak anda...wassallam
Time : 2010-01-04 11:39:33

Email : zahari140@gmail.com
Answer : Di mana boleh mendapat bekalan anak puyuh kawasan utara, saya area kodiang
Time : 2010-01-26 14:42:10

Email : shamsuri_8283@yahoo.com
Answer : Di mana boleh dapat benihpuyuh kat daerah kluang ni
Time : 2010-03-14 21:05:39

Email : anongpainter@yahoo.com
Answer : di mana hendak memasarkan daging dan telur burung puyuh? saya sekarang berada di sibu sarawak...boleh kah bantu saya dalam kadar yang segera,,,..
Time : 2010-03-28 19:23:25

Email : apis_nouv0_mx_88@yahoo.com
Answer : Saya baru merancang untuk melakukan penternakan burung puyuh.Buat permulaan saya ingin menternak dalam julah yang sederhana iaitu rm800 ekor.Apakah langkah-langkah yang perlu saya tahu dan nasihat yang perlu saya lakukan untuk projek ini.tolong saya...

Time : 2010-04-01 11:08:55

Email : apis_nouv0_mx_88@yahoo.com
Answer : Saya baru merancang untuk melakukan penternakan burung puyuh.Buat permulaan saya ingin menternak dalam julah yang sederhana iaitu 800 ekor.Apakah langkah-langkah yang perlu saya tahu dan nasihat yang perlu saya lakukan untuk projek ini.tolong saya...Saya hendak buat projek ini di tapah perak...

Time : 2010-04-01 11:13:02

Email : zu9349@yahoo.com.my
Answer : saya ingin menternak burung puyuh pedaging dimana kah boleh saya beli benih dan bagaimana kah cara pasaran
Time : 2010-04-19 12:34:54

Email : zu9349@yahoo.com.my
Answer : . saya tinggal di masjid tanah melaka. saya ingin menternak burung puyuh pedaging dimana kah boleh saya beli benih dan bagaimana kah cara pasaran

Time : 2010-04-19 12:40:05

Email : mechawarrior3002@yahoo.com
Answer : saya sedang menternak puyuh pedaging secara kecil-kecilan. saya perlukan khidmat nasihat penjagaan puyuh yg betul..dimana boleh saya dptkan maklumat tersebut
Time : 2010-04-23 12:05:12

Email : sue55ezas@yahoo.com
Answer : saya baru hendak menternak burung puyuh..di mana saya boleh menyertai kursus menternak puyuh.saya tinggal di johor bahru.
Time : 2010-04-26 12:27:50

Email : azie7413@yahoo.com
Answer : saya ade memelihara burung puyoh kira-kira 200ekor
sudah melebihi 40 hari hanya utk menunggu bertelur
aje...dan ade juga anak puyoh pedaging hanya 115
ekor dan baru seminggu usianya...
sye nak jual sbb malas nak menjaganye..
kepada sesiapa yg ingin membeli blh contact sye

Noor Esah 013 7444181 (area kluang)

Time : 2010-04-27 09:53:13

Email : raja23_badboy@hotmail.com
Answer : saya ialah penternak burung puyuh di gelang patah, johor.
di mana saya boleh mendapat benih burung puyuh di sekitar kawasan saya?
sekian , terima kasih.

Time : 2010-04-27 10:07:34

Email : acidmoi@yahoo.com
Answer : saya nk menternak burung puyuh dimane saya boleh ambil kursusnya...saya berada di ulu tiram johor bahru
Time : 2010-05-20 16:25:08

Email : shay_dine27@yahoo.com
Answer : SALAM SEJAHTERA. BOLEH SAYA DAPATKAN WEBSITE / ALAMAT JABATAN VETERINAR NEGERI SELANGOR. TERIMA KASIH.
Time : 2010-06-01 09:13:11

Email : fan_n86@yahoo.com
Answer : saya pmbekal daging burung puyuh sekitar semenanjung
sesiapa yg igin tempah daging burung puyuh boleh hubugi sy....

irfan 0145104681..(area semenanjung)..

Time : 2010-07-27 23:59:18

Email : mar_ctyyum@yahoo.com
Answer : salam... sy igin mnternak burung puyuh,sy ingin mngetahui tempt2 untuk kursus burung puyuh,sy brada di banting selangor... sekian terima kasih
Time : 2010-08-15 11:06:44

Email : sharmilarazak@vesuvius.com
Answer : salam.. saya ingin menternak burung puyuh, dimana saya harus kursus saya berada di klang selangor
Time : 2010-08-25 08:04:17

Email : mdfadzil.fadhil@yahoo.com
Answer : saya berminat untuk menceburi bidang pertenakan puyuh ,dimana saya boleh hadiri kursus ,sekian terimakasih
Time : 2010-09-20 11:11:18

Email : apeng_aboy@yahoo.com
Answer : Sy brminat utk menternak burung puyuh daging dan burung puyuh penelur. Sy brada di rawang,slgr dan ingin memulakan projek ternakan di gemas negeri 9. Dimanakah saya blh dapatkan nasihat dan kursus ternakan ini?
Time : 2010-10-12 12:48:33

Email : hery.abr58@yahoo.com.my
Answer : saya berminat untuk menternak burung puyuh ,tapi hasilnya nanti saya nak pasarkan kemana? selain saya jual secara runcit.
Time : 2010-10-14 12:58:18

Email : mohamad.nagoor@yahoo.com
Answer : sy penternak burung puyuh .dan sy membekal anak puyuh dan daging puyuh.sesiape yg berminat.0195556724
Time : 2010-10-26 01:50:08

Email : syeri_88@yahoo.com
Answer : sy pembekal puyuh daging siap proses dan induk puyuh..aktif di kawasan temerloh pahang..sesiapa berminat 013-6962712
Time : 2010-10-27 23:00:26

Email : zul_zaim96@yahoo.com
Answer : saya ingin menternak burung puyuh. saya duduk area klang, selangor. ada tak pembekal anak burung puyuh di sekitar klang, selangor?
Time : 2010-11-20 20:49:26

Email : zul_zaim96@yahoo.com
Answer : boleh call kawan sy area kapar...013-6542280
Time : 2010-11-24 08:36:41

Email : adsenceanda@gmail.com
Answer : Saya nak memelihara puyuh di sibu..boleh saya dapatkan pembekal di sibu..?
Time : 2010-11-30 09:55:31

Email : hot_shorty95@yahoo.com
Answer : Saya dh membela burung puyuh slma 2 bln......tp hnya 4 biji telur shja dlm 1 hari............mcm mane nk bg ia betelur byk????????betina ade 17 ekor.....jantan 3 ekor..........
Time : 2010-12-02 13:44:57

Email : hafiz_man95@yahoo.com.my
Answer : dekat mna ade jual burung puyuh? sbab saudara sye kate ade kat melaka tpi sye x thu...............
Time : 2010-12-24 08:18:40

Email : mahadihassan46@yahoo.com
Answer : assalamualaikum,saya ingin bertanya tentang kursus ternak puyuh dimana tempat saya ingin kursus dan sekarang saya ada merternak puyuh sebanyak 3000 ekor di kawasan sg.besi kl
Time : 2011-01-31 03:39:56

Email : bank_49@yahoo.com.my
Answer : sy ad menternak burung puyuh,sesiapa yang ingin mendapatkan benih @daging puyuh segar@ telur, sila hubungi 016-5975416./ 05-6213649 teluk intan perak.(mustaennah).harga boleh dirunding
Time : 2011-02-12 09:57:00

Email : mat_ucop@yahoo.com.my
Answer : Tuan,
Saya baru jinak2 dengan burung puyuh diLangkawi,saya telah bermula dengan 500 ekor anak puyuh sekarang sudah 7 hari,Kini cuma ada lebih kurang 300 ekor banyak yang mati,Saya juga ada medapat 200 biji telur untuk penetasan masa nya sudah 7 hari,Tujuan saya untuk tanyakan dimana boleh mendapatkan buku2 rujukan tentang puyuh.
Sekian Terima kasih.

Time : 2011-03-17 18:22:14

Email : hasmanman60@yahoo.com.my
Answer : Saya baru jinak2 dengan burung puyuh. Tujuan saya untuk tanyakan dimana boleh saya mendapatkan anak benih burung puyuh dikawasan manjung
Time : 2011-06-24 13:52:57

Email : napieteguh@yahoo.com
Answer : tolong beri tip2 yg perlu di buat untuk penjagaan anak2 puyuh dan puyuh dewasa...sekarang ni sy tgh usaha kn ternakan ayam belanda/org utara cakap ayam piru...
Time : 2011-06-30 00:03:26

Email : jsn218@hotmail,com
Answer : saya memerlukan beberapa tip untuk memulakan ternakan burung puyuh:secara terperinci""serta tempat mendapatkan baka puyuh dan harga seakornya...saya ingin memulakan dengan 6000 burung puyuh hingga tahap maksimumnya...
Time : 2011-06-30 08:42:31

Email : jsn218@hotmail.com
Answer : 019-5932227...
Time : 2011-06-30 08:44:40

Email : mat_ucop@yahoo.com.my
Answer : A\'salammualaikum,Terima kasih.
Saya sudah ternak 500 ekor sekarang,dan telah betelur sehari saya dapat lebih kurang 300 biji,dan saya ada membuat penetasan sediri,Sekira nya ada kawan2 yang tinggal di Pulau Langkawi boleh hubungi saya untuk anak2 puyuh..Tel No 0124743508.Terima kasih.

Time : 2011-06-30 11:51:12

Email : bank_49@yahoo.com.my
Answer : anak puyuh umur 1 hari hingga 14 hari didik dalam kotak. saiz kotak bergantung gan jumlah anak puyuh. sediakan mentol. watt mentol bergantung gan saiz kotak. kalau kotak besar watt mentol kne tinnggi.
Time : 2011-07-03 18:19:39

Email : skafi_django@yahoo.com
Answer : LCZ enterprise
menjual anak puyuh dengan harga serendah RM0.45/ ekor.
jika berminat boleh hubungi sy.
tel; 016-4040861-tarmizi

Time : 2011-07-23 16:37:32

Email : mat_ucop@yahoo.com.my
Answer : A'salammualaikum Tuan,Saya ada buat penetasan benih Burung Puyuh,Masaalah saya ialah,terdapat anak burung puyuh yang meletas kaki nya terkangkang dan tidak dapat berdiri,Satu lagi boleh ka saya lekang anak puyuh yang nak meletas tapi bermasaalah untuk keluar dari sarang telur nya.
Sekian Terima kasih.

Time : 2011-07-23 21:10:22

Email : solamuthu1309@gmail.com
Answer : saya cadang menternak burung puyuh di Machap, Johor tetapi saya belum dapat pasaran untuk menjualnya.
jika sesiapa berminat untuk menjual atau membeli tolong hubungi saya.
Muthu : 0127359913, 0176280435.

Time : 2011-08-03 14:10:43

Email : radiharun@gmail.com
Answer : Assalam,,,, dimana sy blh dptkan benih Puyuh di selangor @ n9 ???
Brp harga pasaran benih skrg???
Brp banyak makanan yg sy perlukan jika sy ternak 500 ekor???

Time : 2011-09-26 20:00:08

Email : putramono2@yahoo.com.my
Answer : dimanakah utk saya dapatkan anak puyuh pedaging bagi negeri kelantan dan perak....harap dapat maklumat
Time : 2011-10-15 00:55:39

Email : naukaz81@gmail.com
Answer : sy baru nk mula menternak puyuh di terengganu...adakah kursus2 berkaitan dgn penternakan puyuh ini dan jika ada, dimana yer???
Time : 2011-10-20 11:43:25

Email : oni_aim@yahoo.com
Answer : Saya baru nak mula menternak puyuh . di Kota Samarahan Sarawak. dimana saya boleh dapatkan benih anak puyuh. tersebut.
Time : 2011-12-12 14:27:05

Email : khail_naz92@yahoo.com
Answer : dimna sya boleh dpat benih puyuh sekitar pulau pinag??klau ada tlg kol0175232397
Time : 2011-12-21 11:08:20

Email : webmaster@jpvpk.gov.my
Answer : oni_aim@yahoo.com : Sila hubungi pejabat veterinar serawak -
DR. HUMRAWALI KHAN
BIN HAZID AHMAD KHAN
KETUA PENOLONG PENGARAH
BAHAGIAN VETERINAR
JABATAN PERTANIAN
LOT 877, JALAN SEMONGOK
BATU 12, JALAN KUCHING
93250 KUCHING
SARAWAK
TEL: 6082 628255, 6082 628250
FAKS: 6082 628227
--------------------------------------------------------------
khail_naz92@yahoo.com : Mohon menghubungi JPV Pulau Pinang -
JABATAN PERKHIDMATAN VETERINAR
NEGERI PULAU PINANG
BUKIT TENGAH
14000 BUKIT MERTAJAM
PULAU PINANG
TEL: 604 5084363, 604 5084368
FAKS: 604 5084366
Url Laman Web : http://www.jpvpp.gov.my

Time : 2012-01-01 20:56:28

Email : mujizangJoker5999@yahoo.com
Answer : sya dari trengganu saya ingin mmbuat bsns puyuh...tapi memerlukan nasihat pakar..
Time : 2012-02-07 12:00:49

Email : rosekassim@gmail.com
Answer : Saya ada beberapa soalan tentang penternakan burung puyuh. Harap dpt penjelasan dari pihak yang berkaitan.

1) Alamat/No Tel JPV yg paling dekat dgn kawasan Rembau N9, Nilai N9 dan Putrajaya WP.
2) Adakah terdapat kursus berkala tentang penternakan burung puyuh dijalankan dikawasan2 berikut : a) Nilai, b) Putrajaya, c) Kuala Lumpur, d) Rembau dan e) Johor Bharu.
3) Langkah2 yg perlu diambil untuk memulakan ternak burung puyuh ni dan nasihat2 serta tip2 yg berguna untuk "first timer" yg langsung tiada clue macamana nak mula tapi sangat berminat untuk mencuba.
4) Senang ke susah nak ternak burung puyuh ni.

Sekian, ribuan terima kasih diatas kerjasama dari pihak tuan. Harap dapat maklum balas dalam masa yg terdekat ini.

Time : 2012-02-19 06:44:45

Email : wan_lockman@yahoo.com
Answer : 1-Saya ingin mmbuat ternakan burung puyuh..kat mana sy blh dpt kn benih burung puyuh yang murah dan alat penetasan kat area kelantan..
2-Adakah wajib mnjalani krsus trlebih dahulu or ckup skadar mndapat nsihat dri jbtan veterinar??

Time : 2012-03-20 10:58:09

Email : Aarm_aRt89@yahoo.com.my
Answer : saya ingin membuat ternakan puyuh...di mana saya boleh dapatkan benih puyuh yang murah di kuantan pahang... boleh kah saya menternak burung puyuh di dalam tempat bersimen yang dulunya digunakan untuk menternak ikan...mohon jawapan segera..
Time : 2012-04-09 15:17:20

Email : Shah_duz@yahoo.com
Answer : Sy nak tau adakah anak burung puyuh yang baru menetas di beri makanan dan minuman.
Time : 2012-04-23 01:42:32

Email : muhammadsyafie_91@yahoo.com.my
Answer : salam...sy baru nk berjinak2 untuk menternak puyuh di area selama perak..tp sy xtau mcm mna nk dpatkn bnih baka IKTA yg berdekatan dengan kwasan sy..ad sesiapa yg dpat bntu sy..b0leh hbungi sy 0179162754
Time : 2012-06-04 09:47:43

Email : safuankassin87@yahoo.com
Answer : salam, boleh beritahu saya siapa pengeluar anak puyuh di kawasan larut matang dan selama
Time : 2012-06-11 18:00:32

Email : skafi_django@yahoo.com
Answer : LCZ Enterprise
Alor Setar Kedah
Menjual anak puyuh dengan harga serendah RM0.45/ekor...min 1000ekor..
berminat blh hubungi sy 016-4040861=Tarmizi

Time : 2012-06-18 20:31:39

Email : lanmuda@gmail.com
Answer : Salam. Saya berminat sertai kursus ternak puyuh. Saya berhasrat menjadi usahawan puyuh. Saya tinggal d Trg. Sape2 ada maklumat boleh email lanmuda@gmail.com
Time : 2012-10-02 13:36:54

Email : anisazzrose88@yahoo.com
Answer : salam..sy ingin mendapatkan khidmat nasihat unyuk memulakan penternakan puyuh di rompin,pahang

terima kasih

Time : 2012-11-14 13:45:04

Email : noyul9192@yahoo.com
Answer : boleh bagitau saya siapa pengeluar anak burung puyuh telur area TEMERLOH,PAHANG..saya ingin membeli anak burung puyuh telur dengan kadar segera..reban dah siap tapi anak burung puyuh tak ada pembekal..
Time : 2012-11-27 15:28:17

Email : huzirenterprise@gmail.com
Answer : saya ada membekalkan puyuh pedaging segar, anak puyuh dan puyuh dewasa di kawasan MELAKA, NEGERI SEMBILAN, JOHOR dan KUALA LUMPUR. hubungi saya jika berminat..
Huzir 012-3611091

Time : 2013-02-22 22:58:12

Email : alia0910@yahoo.com
Answer : Salam,
saya merancang utk menceburi bidang ternakan burung puyuh.....saya ingin tahu bagaimana cara yg betul utk saya ceburi bidang ini dan adakah saya perlu menghadiri khursus?????saya tnggal di terengganu..

Time : 2013-03-14 11:51:29

Email : fid_sweetsour@yahoo.com
Answer : assalam, saya merancang untuk menternak puyuh berskala kecil. saya ingin tahu bagaimana cara yang betul untuk saya menceburi bidang ini dan saya memerlukan khidmat nasihat yang sewajarnya.. saya tinggal di terengganu...
Time : 2013-04-15 14:16:00

Email : fudinizan@yahoo.com
Answer : bagaimana nk dapat benih puyuh di manjung atau sitiawan
Time : 2013-08-18 14:35:34

Email : mohamadruzaimie@hotmail.com
Answer : saya ada membekalkan burung puyuh di Negeri Sarawak, pusat ternakan di Miri dan Sibu, Sarawak, untuk kawasan lain di Sarawak penghantaran boleh diuruskan. Jika berminat ingin mendapatkan telur puyuh, anak puyuh, puyuh dewasa(Baka), daging puyuh boleh menghubungi saya di no.hp 0143380567 atau fb https://www.facebook.com/PuyuhMaduAgroSarawak
Time : 2013-09-25 20:27:40

Email : norhamidah_kwanbt@yahoo.com
Answer : assalam,saya merancang utk menternak puyuh dgn permulaan yg sdikit...bagaimana cara utk saya mendapatkan baka di kawasan johor bahru...dan bagaimana utk saya mendapatkan kursus penternakan puyuh ini?
Time : 2013-11-18 13:02:34

Email : amyz_norz@yahoo.com
Answer : saya sangat berminat untuk mertenak burung puyuh tetapi saya tiada kemahiran, dimana saya nak dapatkan kursus untuk meternak burung puyuh ini..saya duduk di sekitar kuala selangor..
Time : 2013-11-21 09:12:06

Email : abdulafiq_aiman@yahoo.com
Answer : sy bercadang terjun ke bidang ini .. kat mana ada kursus bidang ini dlam masa terdekat? sekian Terima Kasih . AREA manjung perak
Time : 2014-01-21 19:31:38

Email : matjeremang@gmail.com
Answer : as salam. .saya ingin menternak puyuh di kawasan dungun,terengganu. .saya pernah pergi ke pejabat veterina di dungun untuk memaklumkn perkara ini..tp smpi skrg saya tidak dapat maklum balas..saya bercadang nk mulakan dengan 1000 ekor..sekiranya tempat yang saya cadangan ini lulus saya akan membina reban dengan kadar segera..disini saya sertakan nombor h/p 0199750302. ..sekian
Time : 2014-02-04 15:57:19

Email : mrasydanhashim@yahoo.com
Answer : assalamualaikum. saya ingin mencari pembekal dedak puyuh penelur dan benih puyuh penelur di kawasan johor..
Time : 2014-06-15 13:09:22

Email : sue.hazlan@gmail.com
Answer : Saya pembekal puyuh hidup..telur puyuh dan daging puyuh....saya penternak dari bintulu..sila hubungi sy untuk mendapatkan bekalan yang murah...
matlan 0138351350

Time : 2014-06-30 10:04:33

Email

Answer

Security Code  
Back To Forum